Pobeda BOŽILOVIĆA i FAM-a i u Zalužanima

04.04.2019.

'Odlukom organizatora kružne trke „Novomatic 2015“ na Zalužanima kod Banja Luke, najzanimljivija, ujedno i najneizvesnija trka divizije šest ostavljena je za finale takmičarskog dana. Posle „uvodnih“ pet trka na startu su se pojavili takmičari klasa N 2000 i SP. Zbog izletanja sa staze Mirka Milovanovića i „pucanja“ motora Aleksandra Tošića, prvi kroz cilj posle vozila sigurnosti prošao je Darko Božilović, i tako ostvario drugu uzastopnu pobedu na kružnim stazama. Drugo mesto osvojio je Dragan Stojković, a treće Nemanja Milovanović.

Počev od prvog od ukupno 16 krugova, sve je pucalo na stazi od duela. Na polovini trke u ukosnici, krivini pre cilja Darko Božilović i Mirko Milovanović obilaze Aleksandra Tošića i trka dobija na novoj neizvesnosti. Već u sledećem krugu Milovanović izbija na prvu poziciju, i ubrzo posle toga zbog pucanja kočionog diska na zadnjem točku gubi kotrolu nad fokusom i izleće sa staze, na sreću bez posledica i vraća se na pistu sa otvorenim petim vratima. Takoreći u istom krugu Tošiću je eksplodirao motor, zbog čega je došlo do prolivanja ulja po stazi, pa je na istu moralo izaći vozilo sigurnosti.

Puno duela udaranja i svih ostalih propratnih detalja viđeno je tokom trka klasa mali N i Hibrid. Nešto mirniji na stazi bili su takmičari divizije pet, ali trka ništa manje nije obilovala preticanjima i po nekim udaranjem na kočenju. Takmičarski dan otvorili su vozači koji su se bodovali za CEZ (Centralnoevropsku zonu) gd esu Milovan Vesnić i Rudi Pešović očekivano osvojili prvo, odnosno drugo mesto u najjačoj klasi.