2.12.2017. Ministar privrede Goran Knežević pustio je u rad novi pogon u Fabrici maziva – FAM Kruševac. S obzirom na to da je reč o lako zapaljivim sredstvima, dislokacijom pogona nekoliko kilometara od centra grada bezbednost je podignuta na najviši nivo.

Vrednost investicije je preko milion evra, a FAM je iz tekućeg poslovanja u ovaj pogon uložio 430 hiljada evra. Ministar je rekao da ovaj pogon neće doneti intenzivno zapošljavanje ali će omogućiti efikasniju proizvodnju, bolje uslove za rad zaposlenih kao i kvalitetniju zaštitu životne sredine.

Nakon puštanja u rad novog pogona, ministar Knežević obišao je sa generalnom direktorkom FAM-a Jelicom Đurović Petronijević i ostale pogone u FAM-u.

Generalna direktorka FAM-a Jelica Đurović Petronijević rekla je da je pre godinu dana odlučeno da se dva pogona za proizvodnju zapaljivih tečnosti izmeste sa stare na novu lokaciju čime je rešen višedecenijski problem opasne proizvodnje, smanjeni rizici po grad, obezbeđena zaštita životne sredine i podignut nivo bezbednosti proizvodnje.

Otvaranjem novog pogona 80% proizvodnje Fabrike maziva skoncentrisano je na novoj lokaciji čime je obezbeđena ušteda od 60.000 evra na godišnjem nivou.