Korpa

FLUID P-2000

Proizvod trenutno nije dostupan

Šifra proizvoda: HFL-047 Kategorija:

Opis

Polusintetičko emulgirajuće sredstvo za obradu metala

FLUID P-2000 je polusintetički koncentrat formulisan na bazi rafinisanog mineralnog ulja i odgovarajućeg paketa aditiva. Sa vodom stvara polutransparentnu emulziju, koja se koristi kao sredstvo za hlađenje i podmazivanje pri svim vrstama obrade metala rezanjem. Otporan je na biološku kontaminaciju i razvoj mikroorganizama.

FLUID P-2000 se primenjuje za obradu sivog liva, nisko i visoko legiranih čelika, aluminijumovih i bakarnih legura. Kod sivog liva i čelika preporučuje se za operacije brušenja, glodanja, struganja, bušenja, urezivanje navoja i sečenja. Za aluminijumove i bakarne legure pogodan je za operacije stuganja, glodanja, bušenja, sečenja i urezivanja navoja.

FLUID P-2000 se takodje preporučuje i za izradu šavnih čeličnih cevi, a po potrebi i kao hidraulični medijum, tamo gde se zahteva primena emulzija.

Koncentracija sredstva za lakše operacije obrade je 3%, a za teže operacije 4%. Proizvod na sadrži hlor i nitrite. Korekcioni koeficijent za merenje koncentracije refraktometrom je 1,10.

Dodatne informacije

Pakovanje

, ,