Korpa

HEMOSKIN ROST

Proizvod trenutno nije dostupan

Šifra proizvoda: HFL-094 Kategorija:

Opis

Kiselo sredstvo za transformaciju korozije

HEMOSKIN ROST je sredstvo za uklanjanje oksida, transformaciju rđe i korozije na metalnim površinama, pre svega gvoždja i čelika. Sredstvo transformiše rđu i omogućuje njeno lako uklanjanje sa površine metala. Koristi se za pripremu površina pre konačne zaštite antikorozionim sredstvima ili bojama.

HEMOSKIN ROST je naročito pogodan za pripremu površina kod kojih je teško, ili nemoguće primenti druge metode, kao što su mehaničko uklanjanje rđe (npr. peskarenjem i slično). Primenjuje se za velike fiksne čelične kostrukcije, cevne razvode i instalacije, armature i slično.

HEMOSKIN ROST se nanosi ručno ili potapanjem na očišćenu i odmašćenu površinu. Nakon nanošenja treba sačekati da sredstvo reaguje, od pola sata do dva sata, zavisno od stepena oštećenja površine i spoljne temperature. Kod teških oštečenja, postupak treba ponoviti. Nakon toga, treba mehanički ukloniti fosfatne soli sa površine i isprati vodom, ili blago alkalnim sredstvima (HEMOSKIN 130). Na kraju, površine treba osušiti pre konačne zaštite antikorozionim uljima ili bojama.

HEMOSKIN ROST ne deluje na bakar i legure bakra, ali ima blago dejstvo na aluminijum. Primenjuje se bez razblaživanja.

Dodatne informacije

Pakovanje

, ,